Végre vihetem a lányomat autóval az iskolába

A hétéves lányom, Sára, most már igazán nagylánynak érezheti magát: megkapta az első, saját iskolatáskáját. Egy nagyon menő, mókusos, csajos rózsaszínben pompázó iskolai hátizsákra esett a választásunk. Az internetről rendeltük ezt a strapabíró, megbízható minőségű, garantáltan minden kisfiú és kislány tetszését elnyerő Woodland Magic kompakt easy iskolatáskát. A praktikus mágneszáras iskolatáska bárki számára könnyen fellelhető a jatekwebshop.eu honlapon és házhozszállítással megrendelhető.

Sára természetesen már nyár elején könyörgött, hogy vegyük meg az iskolakezdéshez szükséges holmikat, annyira izgatottan várta az első osztályt. Az óvodát is nagyon szerette, oda mindig az apja vitte autóval, mert viszonylag messze volt tőlünk, nekem meg még nem volt meg a jogosítványom. Sára pedig mindig nagyon élvezte az autózást. Ha megtanulok autót vezetni, az iskolába talán már én fogom furikázni.

Hamar be is adtam a derekam a könyörgésre és elmentünk bevásárló-körútra. Már majdnem mindent beszereztünk, csak az iskolatáska hiányzott a listáról. Jártunk egy pár boltban, de amiket ott láttunk, azok vagy Sárának nem tetszettek vagy én gondoltam őket túl vékonynak, silány anyagból valónak. Így hát maradt utolsó reménysugárként az internet. Szerencsére hamar rátaláltunk a nyerő webshopra, nem kellett sokáig keresgélni. Egy kissé meglepett ugyan, hogy egy játékbolt honlapján iskolatáskát is lehet kapni, de kellemesen csalódtam.

iskolatáska

A www.jatekwebshop.hu oldalon csupa vidámság fogadja az arra járó látogatókat. Számtalan vicces, kedves, tarka-barka játékfigura, plüss állat, élethű játék baba, különböző társasjáték, jelmez, iskolaszer vagy éppen bicikli és roller kategóriájában lehet böngészni kényelmesen, hátradőlve a webshopon.

Amikor rámentem a kurzorral az “Iskola” menüpontra, egy legördülő menüsor adta tudtomra, hogy mekkora a választék iskolaszerekből ezen az oldalon. Egyből az iskolatáskákat tekintettük meg. Igaz, az iskolatáskákon kívül lehet még kapni divatos tolltartókat, tornazsákokat, kulacsot, írószereket és egyéb szükséges tárgyakat az iskolához, mi ezeket azonban már beszereztük, ezért most csak a hátizsák érdekelt. Kicsi és nagy fiúk és lányok egyaránt megtalálják itt a tetszésünknek megfelelő iskolatáskát, ugyanis hatalmas a választék. Ráadásul mindez márkás, kiváló minőségű, strapabíró táskákat takar.

Sára és én is egyből beleszerettünk ebbe a nagyon cuki, mókusos, lányos színekben pompázó iskolatáskába, amit feljebb említettem. A leírás alapján is nagyon szimpatikusak voltak a táska paraméterei: kényelmes és gerincbarát a hátkiképzése, ami a gyerekek számára igen nehéz tankönyvek cipelésénél hatalmas előnyt jelent, ugyanígy a praktikus, párnázott csípőrész, mindezt egy gyermekortopéd főorvos is elismerte. Ez nagyon megnyugtató, mert ki ne viselné a szívén a gyermeke egészségét? Emiatt mindig körültekintően vásárolok egészségügyi szempontból, ha a lányomról van szó.

A puha, kényelmes kialakítású vállpántok három helyen is állíthatóak. A hátizsák anyaga is rendkívül praktikus: lepergeti a vizet, valamint az alja pedig kemény műanyag, ami védi a koszolódástól és sokkal könnyebben is tisztítható. Biztonsági, másneses zárral csukható, amit nagyon könnyű kezelni, ugyanakkor biztosan nem nyílik ki magától és nem hullanak ki belőle a könyvek, ceruzák. Ha gyalog mennénk valahova a táskával, nagyon előnyös tulajdonság, hogy fényvisszaverő elemek vannak elhelyezve a hátizsák különböző pontjain, ami nagyobb biztonságot nyújt az utakon.

A három belső nagy rekesz, a kisebb cipzáras zseb, az órarendtartó (amiben még egy órarend is található) és a két oldalsó tépőzársas zseb garantálja, hogy minden használati tárgy akkurátusan a helyére kerüljön és kényelmesen elférjen a táskában. Mindemellett a táska nagyon könnyű, nagyjából 1 kg súllyal rendelkezik.

Nem is haboztunk sokáig, rögtön megrendeltük az épp készleten lévő mókusos Woodland Magic iskolatáskát. Nagyon megörültem neki, amikor megláttam, hogy ezt atáskát ingyenesen házhoz szállítják. Megadtam az elérhetőségeimet és a szállítási címet. Utánvéttel fizettem, bár lehetett volna kártyával is, de én az utánvétet szeretem jobban. A termékeket a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, vagy igény szerint GLS csomagpontra.

Izgatottan vártuk, hogy megérkezzen a csomag, de nem is kellett sokáig várakoznunk, ugyanis már két nap múlva kiérkezett a várva várt új iskolatáska. A lányom ugrált örömében, amikor végre a kezébe foghatta és kipróbálhatta. A táska egyelőre természetesen üres volt, majd csak szeptembertől töltik meg tankönyvek és füzetek. Sára azonban olyan buzgó volt, hogy fogta az új tolltartóját és néhány gyerekregényét és azonnal telepakolta az iskolatáskát, hogy kipróbálhassa. Tisztán emlékszem az érzésre, amikor megkaptam az első, sötétkék, macis mintájú iskolatáskámat. Én is hasonló lelkesedéssel mászkáltam vele fel-alá a lakásban, mint Sára.

Amikor elérkezett a szeptember, az egész család nagyon izgatott volt. Nekem volt rá egy külön indokom: a nyár elején ugyanis végre letettem a jogosítványt, és ezúttal rajtam volt a sor, hogy Sárát elfuvarozzam az első napján az iskolába. Természetesen nyáron szinte minden nap vezette, főleg a férjem jelenlétében, hogy minél hamarabb belejöjjek a gyakorlatba. Így nem aggódtam különösebben, amikor megbeszéltük, hogy én leszek a sofőr.

Valóban nem is volt semmi gond, legalábbis azt hittem egészen addig, amíg egyszercsak Sára fel nem kiáltott, hogy anya, hova megyünk? Ekkor döbbentem rá, hogy annyira elmerültem a gondolataimban arról, hogy vajon Sára hogy fogja magát érezni az iskolában, milyenek lesznek az osztálytársai, a tanítónők és a többi, hogy reflexből az óvoda felé vettem az irányt. Az iskola útvonalához képest ez nagyjából negyed órás kitérőt jelentett, pláne a szeptember elsejei reggeli dugóban. Szerencsére nem késtünk el, mert a forgalomra való tekintettel hamarabb indultunk.

Végül nagyon jól sült el minden, Sára nagyon élvezte már az első napot is és úgy tűnik, egyből sok új barátot szerzett. Az iskolatáskáját is sokan megdicsérték, nem beszélve arról, hogy milyen kényelmes Sára elmondása szerint. Örülök, hogy jó vétel volt és nem bántam meg, hogy az internetről rendeltünk iskolatáskát.