Kazán vásárlás

Ez a tél volt az utolsó, hogy ezt az öreg kazánt tudtuk használni. Most már muszáj kicserélni valamire. Kérdés, hogy milyen kazánt vásároljunk?

A lakások fűtései

Egy lakásnak a fűtésére sok lehetőségünk nincsen. A lakások nagy részében, távfűtés van, így nem tudunk rajta nagyon változtatni. Viszont van ahol van lehetőségünk változtatni, vagy felújítani.

Sok helyen kazán van, ami igen praktikus. Hogy miért? Mert egyben el tudjuk látni a fűtést is, és a meleg víz ellátást is. Így nem kell több féle dolgot beszerelni, és egy egyszerű kapcsolóval tudjuk szabályozni.

Idén vásároltunk új kazánt, ennél a web áruháznál. A régi már nagyon nem úgy akart dolgozni, ahogyan kellett volna, és már szerelve is sokszor volt. Mivel régi, így nehéz volt mindig alkatrészt szerezni hozzá, de miután télen volt hogy alig akart beindulni, vagy a meleg hammer-586531_640víznél belobbanni, így nem volt más lehetőség, cserére érett.

A szerelő is azt mondta, hogy erre már nem éri meg költeni, inkább azon gondolkodjunk, hogy újat vásároljunk. Kikértük a tanácsát is, hiszen ő ért hozzá, és ismeri a rendszerünket is. Így egy olyan rendszert vásároltunk, ami mindent ellát egyben. Bár a mosatni gáz ellátás már nem olyan mint a régi, de ez remélem beválik majd.

Pár nap alatt sikerült is döntésre jutni, és megrendelni a megfelelőt. Kíváncsi leszek, hogy télen hogyan fog majd szuperálni, hiszen az lesz majd az igazén nagy próba. Bár már nincsen olyan hideg, mint régen volt, de azért inkább tudjak vele jól befűteni vele, mint hogy mégsem és fűtés nélkül maradjunk.

A kazán volt a legjobb, hiszen ha elmegyünk otthonról, akkor csak a termosztát segítségével ráhajtom a számunkra megfelelő hőmérsékletre, az pedig tartja majd a hőt. Miután én is, és a párom is dolgozik, így mindegy, hogy ki mikor ér haza, melegbe jön.

Igaz a szüleim családi házában cserépkályha van, amiért nagyon oda vagyok, de nálunk sajnos nem lehet olyat beszereltetni, így ez a legjobb megoldás. Persze az élő tűz ropogását semmi nem helyettesítheti, de elvégre meleget ez is ad.