Ingatlan értékbecslés és az autózás romantikája

Mindig is rajongtam az autókért, kiskorom óta, kamaszként pedig a barátaimmal bütyköltük az autókat hétvégenként és a nyári szünetben. 17 évesen azonnal leraktam a jogsit és azóta vezetek. Mindenkinek van valami szenvedélye. Én nem iszok, nem dohányzom, én benzinre költök inkább és mindenhova autóval megyek, egyszerűen nem bírom megunni.

Sajnos több olyan munkahelyem volt, ahol az autózás kimerült a reggeli munkába menetben és utána, amikor hazamentem. Ám egyszer csak kaptam egy állásajánlatot egy volt osztálytársamtól, akivel a műhelyben szereltem többször. Peti nagyon jól tudja, hogy mindenem az autózás, viszont nem adott volna futármunkát, mert tudja, hogy attól függetlenül az eszemmel szeretnék pénzt keresni.

ingatlan értékbecslésA munka ingatlan értékbecslés volt. Egy cégen belüli tanfolyamon kellett részt vennem, ahol megtanították a szakma alapjait. De most jön a jó része! Budapesti a cég és vidéki ingatlan értékbecslésekkel kell foglalkoznom. Ez azt jelenti, hogy számlával kell igazolnom a benzinpénzt és a munkám során sokat autózok, ám mégis az eszemmel keresem a pénzt. Pozitívum még, hogy sokféle embert ismerek meg és sok különböző helyre megyek el. Mivel nem céges autóval járom az országot, hanem sajáttal, így amortizációs pénzt is kapok a cégtől. Emellett a motorozás is régi szerelmem, csaknem annyira, mint az autózás.

Sokáig tipródtam, hogy mi is az a munka, ami passzol hozzám, és most úgy érzem, hogy révbe értem. Hosszútávon tervezek ennél az ingatlan értékbecslő cégnél, épp ezért igyekszek mindig a gyors és precíz munkavégzésre törekedni. Többször tartunk csapatépítő céges programokat, emiatt nagyon jól összecsiszolódtunk. Volt, hogy kalandparkba mentünk, kiállításokra és céges vacsorákra. Sőt, azt ígérte nekünk a főnökünk, hogy ha hozzuk a megfelelő számokat, akkor mindenki év végén 2 fős wellness hétvégére mehet a párjával, vagy azzal, akit csak vinni szeretne. Teljesen beleéltem magam, és teljes motiváltsággal, illetve erőbedobással estem neki idén januárban az évnek. Még csak márciust írunk és elkiabálni se szeretném magam, de ha így folytatjuk az évet, ilyen tempóban és megrendelésekkel, akkor nagy valószínűséggel bőven elérjük a limitet. Furcsa, mert egyébként az ingatlan értékbecslés sose mozgatott meg, de az autózáson kívül a munka e része is nagyon megtetszett. Napról napra többet tudok, szorgalmasan tanulok a többiektől, akik már régebb óta vannak ott.

Az előző munkahelyeimen nem mindig voltam boldog. Mindig éreztem, hogy ez nem az, amit nekem csinálnom kell, de igyekeztem a szőnyeg alá söpörni ezeket a dolgokat és gondolatok és folytattam a munkát. Valószínűleg, ha továbbra is ott maradok, akkor nem váltok magamtól munkahelyet. Tudtam, hogy a fiúkkal ennyi idő után is összetartunk, és ott segítünk egymásnak, ahol csak tudunk. Én is hasonlóan szoktam cselekedni, ha tudok egy jó lehetőséget, ami jól jöhet nekik. Múltkor például találtam a neten egy bontott motort és a barátomnak épp előtte 1 hete ment tönkre a motor az autójában. Felhívtam, hogy mit találtam, elhoztam neki a motort, kifizettem, mert tudtam, hogy úgyis azonnal visszaadja és lecsaptam rá. Azóta se tudja, hogy köszönje meg nekem ezt.