Egy jó ötlethez tartós bérlet, mint finanszírozási forma?

Eljutni egyik helyről a másikra, néha nagy feladat. Utazásunkat sok minden hátráltathatja, akadályoztathatja, ezért ha az ember időhöz van kötve, hamar bosszús tud lenni, ha valami nem úgy megy, ahogy eltervezte. Gondoljunk a reggeli csúcsra. Mindenki siet, hogy időben beérjen a munkahelyére, vagy diákként az iskolába. A sok útnak indult és többnyire azonos időre menő emberek egymást idegeivel játszanak és ebből sok figyelmetlenség adódik, ami kisebb közúti fennakadásokhoz is vezethet. Ha már megtörtént a baj, akarva akaratlanul is hat a másikra, hiszen már is egy akadályt képez előttünk és az időnket pocsékolja. Tömegközlekedésnél sincs máshogy a helyzet, a reggeli tömött buszok, villamosok, az emberből a legrosszabbat hozzák ki. Gyakran nem férünk el egymás mellett és reggelente a türelmünk is igencsak véges.

Ebből a problémából indultam ki, hogy megoldást találjak a reggeli késésekre. Egy olyan megoldás született a fejemben, ami elméletben szerintem kifogástalanul működhet, de mivel túl egyértelmű és még nem valósították meg, ezért gondolom, hogy a gyakorlatban máshogy történhet.

Azt ötlöttem ki, hogy milyen lenne, egy taxi szolgáltatáshoz hasonló reggeli fuvarszolgálat. Egy telepen lakó, netán egy helyre járó emberek hárman, négyen összefogva, tudnának bérelni, vagy akár bérletet váltani a reggeli transzportjukra. Nem kéne várniuk a buszra, vagy vezetniük és magukat idegesíteni a dugóban, hanem a sofőr aznapra alaposan felkészülve el tudja vinni a társaságot a leggyorsabb útvonalon a munkába. Mindenki szereti a kényelmet és nyugalmat, és ha ezt egy viszonylag jutányos áron, bőven a taxi társaságok díja alatt meg lehetne valósítani, szerintem biztos keresett szolgáltatás lehet.

Ennek a megvalósításához elsősorban autók kellenek. Nem mindegy, hogy kialakított flottánkat honnan és milyen áron béreljük, hiszen ez javában hozzájárul majd a szolgáltatás díjának kialakításakor. Egyik barátommal beszélgettem erről az ötletemről egy jópofa sör mellett, aki izgalmasnak találta és mondta, hogy találta a neten egy elég jó feltételekkel bíró flottakezelőt. Nem tudja már honnan jutott arra a weblapra, de elég meggyőző szolgáltatásnak tűnt ezért megjegyezte. Ami igazán meggyőzte és ezért is ajánlja nekem, hogy több finanszírozási forma közt lehet választani. Hitelre, lízingre és egy úgynevezett tartós bérlet  lehetősége is közrejátszik, hogy az ember új járműveket béreljen a cégének. Felületes ismeretei azt mondják, hogy nekem a bérlet lenne a legkedvezőbb megoldás. Ezt azzal támasztotta alá, hogy az autókért kevesebbet fizet havonta és a végén egy piaci értéket tükröző maradványértéken értékesíti a flottakezelő az autót. Tehát, ha újítani akarom az autóparkom, akkor nem kell kifizetnem az autó teljes értékét, sőt ha úgy nézzük, valaki más fizeti majd ki helyettem a kocsi harmadát. A trükk, hogy ez miért és miben más és mi hogyan érheti meg jobban, az oldalon ki van fejtve, viszont ha nem teljesen érthető és az ember vacillál, hogy melyik finanszírozási forma lenne neki a legideálisabb, akkor nyugodtan kérheti szakértők segítségét, vagy igényelhet 5 költségcsökkentő csomagot, amiből alaposan utánajárhat a dolgoknak.

Hasznosnak találtam én is barátom elmondása alapján, de sok kérdőjelet hagyott bennem, aminek jobb, ha utána járok majd. Viszont egy jó vállalkozáshoz, egy jó flottakezelő is kell, amit szerintem megtaláltam az elmondottak alapján. Ha netán belevágnék ebbe a projektbe biztos, hogy azzal a flottakezelővel fogom felvenni majd a kapcsolatot, hogy az autóim biztos profi kezekből kerüljenek hozzám!