A környezetbarát autó mellé környezetbarát fűtés dukál

Kevés barátom van, aki ugyanolyan autómániás lenne, mint én. Kivételt képez Zoli, akivel egy Forma-1-es futamon ismerkedtünk meg, és akivel azóta is együtt járunk autókiállításokra, tesztvezetésekre, és akivel órákat tudunk a témáról beszélni.  Neki szintén én vagyok az egyedüli ismerőse, akivel ilyesmit megoszthat, ezért egyértelmű volt, hogy engem hív el először az új autóját megnézni.

Régóta vágyott már egy Honda Civicre, és most, hogy örökölt egy nagyobb összeget, végre megvehette magának. Kissé meglepődtem, amikor hívott, mert egy ideje nem találkoztunk, annyira elfoglalt voltam a munkámban. De azt mondta, amikor megvette az autót, egyből rám gondolt. Amikor átmentem hozzá, hogy megnézzem a kocsit, észrevettem, hogy nem csak egy autót újított be, hanem a lakásán is tetemes változtatásokat eszközölt. Lefestette a falakat, kicserélte a parkettát és a járólapokat az egész lakásban, és beszerzett néhány új bútort is. Mint mondta, nagyon ráfért már a lakásra a felújítás, és most, hogy egy kis pénz állt a házhoz, végre megengedhette magának.

– Gyönyörű az új parketta – mondtam.

– De nem is az a legjobb – felelte. – Mivel úgy is fel kellett szedni a régi padlót, úgy döntöttem, elektromos padlófűtést szereltetek be. Azt hiszem ez dobott a legtöbbet a lakáson, az elektromos fűtés. Tudod, régen gázzal fűtöttem, és rettenetesen utáltam. Egyáltalán nem volt kifizetődő, vagy környezetbarát. Pedig tudod milyen fontos ez nekem, a Hondát is azért vettem, mert keveset fogyaszt.

Mivel hűvösre fordult az idő, Zoli be is kapcsolta az elektromos fűtést, és megállapítottuk, hogy valóban nagyon egyenletesen fűt. Ekkor eszembe jutott, hogy a szüleim is épp most gondolkodnak az elektromos fűtés beszerelésén, úgyhogy elkértem Zolitól a kivitelezők elérhetőségét. Ő elővette a telefonját és átküldte a https://elektromospadlofutes.info/ linkjét, amit továbbítottam a szüleimnek.

Ezután bepattantunk a Hondába és mentünk vele pár kört. Zoli megengedte, hogy én is vezessem, és életem egyik legjobb vezetési élményét tapasztaltam. Be kell vallanom, kicsit irigykedtem rá aznap, nem csak a kocsi miatt, de a gyönyörűen felújított lakás miatt is.

Másnap felhívtak a szüleim, hogy megköszönjék a linket, amit küldtem nekik. Mint elmondták, már árajánlatot is kértek az oldalon, és ha nem mondanak túl magas összeget, belevágnak az elektromos fűtés beszereltetésébe. Nagyon örültem ennek a fejleménynek, mert tudtam, milyen régóta készülnek rá. Mikor egy hét múlva újra beszéltünk, és közölték, hogy már meg is bízták a kivitelezőket, gratuláltam nekik a döntéshez. A szüleim mindig is keményen dolgoztak, megérdemlik a kényelmes életet, és tudtam, hogy az elektromos fűtés sokat fog dobni az életminőségükön.

Zolival ismét elkezdtünk gyakrabban lógni, és ő is nagyon örült a szüleim döntésének. Épp egy Ferrari kiállításra tartottunk, mikor a szüleim hívtak, hogy kész van a lakás, beszerelték az elektromos fűtést, ha van kedvem, menjek és nézzem meg. Kapva az alkalmon javasoltam Zolinak, hogy nézzük meg együtt, ha már úgy is tőle származik a tipp. Így tettünk egy kis kitérőt a szüleim kertvárosi otthona felé.

A házba belépve kellemes meleg fogadott minket, a padlókat pedig mindenhol lecserélték, mivel a szüleim is a padlófűtést választották. Gyönyörű volt az új mahagóni parketta, és látszott a szüleimen, hogy ők is nagyon büszkék rá. Az új fűtést pedig egyenesen imádták, ahogy Zoli is. Úgy tűnik lassan nekem is be kéne szereltetnem.